Meistä – taloustaitojen tietopaketti

Taloustaidot ovat kansalaistaitoja

Näille sivuille on koottu runsas tietopaketti koskien erilaisia taloustaitoja, jotka ovat erityisen tärkeitä elämässä selviämisen kannalta. Suomessa taloustaitojen opettaminen alkaa jo peruskoulussa ja sen opetusta aiotaan entisestään lisätä, mikä on varmasti erittäin tärkeää – liian usein kuulee nimittäin kerrottavan ihmisistä, joiden elämänhallinta on luisunut käsistä ainoastaan siitä syystä, etteivät taloustaidot ole olleet hallussa. Nykyaikainen elämäntapa sekä helposti tarjolla olevat pikavipit ajavat helposti ylivelkaantumiseen, minkä vuoksi oman talouden suunnittelu on erittäin tärkeää. Kannattaa lukea näiltä sivuilta vinkit oman talouden suunnitteluun.

Vanhemmilla on suuri vastuu lapsen opettamisessa tietoiseksi ja taloudelliseksi kuluttajaksi

Lapset pitävät omia vanhempiaan esimerkkeinä – myös rahankäytön osalta. Tästä syystä onkin tärkeää, että jo pienet lapset saavat ikätasoistaan talouskasvatusta. Pienelle lapselle on erityisen tärkeää opettaa, etteivät vanhemmat saa rahaa tyhjästä, vaan rahan eteen pitää tehdä työtä. Leikin kautta oppiminen on lapselle mielekäs tapa oppia myös talousasioiden perusteita. Voit lukea tästä aiheesta lisää sille omistetulta sivulta.

Miten kasvattaa teinistä tiedostava ja taloudellinen kuluttaja?

Teinin kasvattamisessa talousasiat korostuvat verrattuna pikkulapsiaikaan, koska suurella osalla teineistä on jo käytössään omaa rahaa aivan erilailla kuin pikkulapsiaikana. Myös erilaisia houkutuksia tulee vastaan kenties aikaisempaa enemmän. Miten sitten teinin kanssa kannattaisi puhua näistä asioista? Ottaaksesi tästä selvää, kannattaa lukea sivustomme sivu, jossa on perehdytty juuri tähän aiheeseen.

Opiskeluaika on usein taloudellisesti tiukkaa aikaa

Oletko tiukalla budjetilla elävä opiskelija tai opiskelijan vanhempi? Jos vastasit kyllä, tai jos olet juuri aloittelemassa opintojasi, kannattaa lukea sivu, jolle on koottu hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa opiskelijan taloudesta. Opiskelijan talous on usein tiukilla, mutta muutamien hyvien vinkkien avulla opiskelijan on mahdollista parantaa tilannettaan huomattavasti.